Längelmäen kirkko

Längelmäen kirkkotie 565, 35480 Längelmäki

Avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä Kirkkoherranvirastoon.

Längelmäen kirkko

Längelmäen kirkko palvelee entisen Längelmäen kunnan alueella sekä Oriveden että Jämsän seurakuntien jäseniä. Jumalanpalveluksia Längelmäen kirkossa vietetään kerran kuussa sekä kristillisinä juhlapyhinä. Jämsän seurakunta järjestää jumalanpalveluksia myös Länkipohjan rukoushuoneella.

Rakennusmestari Antti Piimäsen johdolla rakennettu barokkityylinen puukirkko valmistui vuonna 1772 ja siirtyi Oriveden seurakunnalle vuoden 2007 alussa toteutetussa kunta- ja seurakuntaliitoksessa.

Längelmäen kirkon sakastin yläkerrasta löytyy kirkkomuseo, jonne on koottu kirkon vanhaa esineistöä. Kannatta poiketa katsomaan! Helpoiten se tapahtuu jumalanpalveluksen yhteydessä.

Längelmäen kirkkoon mahtuu xx kirkkovierasta. Portaat kirkoon ovat jyrkät ja liikuntarajoitteiset vieraat tarvitsevat auttajaa. Pyörätuolilla liikkuva?

Tutustu kirkkoon kuvina

Kirkon edessä on pienehkö kapea pysäköintialue.

Längelmäen kirkkotie 565, 35480 Längelmäki

Talkoovoimin toteutettu jumalanpalvelus