Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt seurakuntien kirkkovaltuustoihin. Vaalit järjestetään neljän vuoden välein.

Mitä

Nouseeko kirkollisveroprosentti? Myydäänkö jokin seurakunnan kiinteistö vai jatkuuko siellä toiminta? Miten kappeliseurakunta voi vaikuttaa koko seurakunnan päätöksentekoon? Miten investoinnit suunnataan?

Näistä asioista päättävät viime kädessä seurakunnan luottamuhenkilöt kirkkovaltuustossa. Kirkkoneuvostoon valitut luottamushenkilöt sukeltavat vielä syvemmälle seurakunnan toiminnan ja talouden suunnittelun yksityiskohtiin ja antavat raamit palkattujen työntekijöiden työlle. Toisia kiinnostaa enemmän ruohonjuuritason toiminta; toisia taloudenpito pykälineen ja säädöksineen. Molemmille näkökulmille on tarvetta, kun seurakunta koettaa täyttää tehtäväänsä.

Milloin?

• Ennakkoäänestys 6.-10.11.2018