Pirjo Vahtola ja the Blond Alexandra

Oriveden kirkko

Runo- ja musiikkiesitys ihmisen elämästä

Portti -runoa ja musiikkia ihmisen elämästä

Runoesitys Portti valmistui jo Pirjo Vahtolan 70-vuotisjuhlien merkeissä vuoden 2020 lopulla. Koronaepidemian vuoksi sen ensimmäinen julkinen esitys siirtyi tähän syksyyn. Oriveden kirkon esitys on järjestyksessä kolmas. Kaikki runot ovat Pirjo Vahtolan kirjoittamia, ja hän myös lausuu ne.

Rovasti, lausuntataiteilija Pirjo Vahtola kertoo: "Esitys kuljettaa osallistujat 1950-luvulta nykyhetkeen, Lylystä Hirsilään ja Oriveden kirkon liepeille, Tampereen seudulta Turkuun ja Kaarinaan, kasvattaa kirjoittajansa tytöstä naiseksi, vaimoksi, äidiksi ja isoäidiksi, koululaisesta papiksi ja runoilijaksi. Portti-esitys avaa yhden ihmisen kokemusten kautta ikkunan elämän rikkauteen, iloon ja itkuun."

Musiikista vastaa laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen ja Lasse Vahtola.

Esityksen ohjaa Maaret Perälä, joka on luovaan ilmaisuun erikoistunut äidinkielenopettaja. Hän on ohjannut mm. useita Turun Lausuntakerhon esityksiä.