Längelmäen kirkon 250-vuotis juhlamessu

Längelmäen kirkko

Pyhäpäivän teema: Etsikkoaikoja
Evankeliumi: Luuk. 19:41-48

Vietämme Längelmäen kirkon 250-vuotis juhlaa ja kiitämme Jumalan huolenpidosta ja johdatuksesta. Längelmäellä on satojen vuosien aikana kokoontunut seurakunta, joka on elänyt monet historian vaiheet turvaten Jumalan lupauksiin. Kirkko on ollut jumalanpalveluksen keskuksena elämän iloissa ja suruissa. Tänäänkin se on todistuksena siitä, miten tärkeitä Jumalan lupaukset ovat olleet Längelmäellä eläneille ihmisille.

Tämän pyhäpäivän teema puhuu Jumalan kutsusta. Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen joutuu erityisesti ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin ja ihmisviisauteen luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan.
Jumala kutsuu meitä elämään lähellä Häntä ja uskomaan Jeesukseen. Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti.
Etsikkoaikaan pätee sana: "Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne" (Hepr. 3:15).

Juhlamessun toimittamisessa mukana Piispa Matti Repo.

Messun jälkeen ruoka ja kahvi

Lämpimästi tervetuloa mukaan !

Juupajoen kappeliseurakunta, Oriveden seurakunta