Mika Tapiolinna Ruoveden rovastikunnan viimeiseksi lääninrovastiksi

17.9.2018 10.57

Jämsässä vietettiin sunnuntaina 16.9. kirkkoherra Pentti Leppäsen läksiäisiä. Seurausvaikutukset näkyvät Orivedellä asti: Pentti Leppänen on toiminut Ruoveden rovastikunnan lääninrovastina ja hänen jäätyään pois töistä Oriveden seurakunnan kirkkoherra Mika Tapiolinna saa toimia Ruoveden rovastikunnan viimeisenä lääninrovastina. Sääksmäen ja Ruoveden rovastikunnat yhdistyvät vuoden 2019 alussa Kangasalan rovastikunnaksi. Uuden rovastikunnan lääninrovastina jatkaa Kangasalan kirkkokerra Seppo Jarva.

Lääninrovasti lääninrovasti valvoo rovastikunnassa mm. jumalanpalvelusten pitämistä, kirkollisten toimitusten suorittamista, hyvän kirkollisen järjestyksen ylläpitämistä, pappien ja lehtorien viranhoitoa ja elämää sekä kirkollisista asioista annettujen lakien noudattamista.

Tampereen hiippakunnan tiedote

Lääninrovastin tehtävät Tampereen hiippakunnassa