Muutoksia Oriveden seurakunnan toimintaan 2.-21.12.2020

30.11.2020 20.44

Oriveden seurakunnassa noudatetaan Pirkanmaalle annettuja koronaohjeistuksia.

Jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta Oriveden seurakunnan kokoava toiminta jäävät tauolle ainakin 21. joulukuuta asti, kun Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän asettamat uudet rajoitukset astuvat voimaan suunnitelmien mukaan keskiviikkona 2. joulukuuta.

Seurakunta noudattaa 2.12.-21.12. seuraavia koronarajoituksia:

10 hengen kokoontumisrajoitus  koskee myös seurakunnan tilaisuuksia. Kokoontumisrajoitus koskee sisä- ja ulkotiloja, eikä sitä voi ylittää edes turvavälein.

Seurakunta hoitaa perustehtäviään kaikissa oloissa. Näitä tehtäviä ovat  jumalanpalvelukset, kirkolliset  toimitukset,  sielunhoito ja diakonia ja henkisen tuen antaminen

Jumalanpalvelukset

• toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa.

• Jumalanpalveluksiin voi osallistua seurakunnan facebookin kautta

• Tarkemmat tiedot siitä, mitkä jumalanpalvelukset striimataan löytyvät kirkollisista ilmoituksista ja seurakunnan kotisivulta

Kauneimpia joululauluja ei järjestetä yhteislaulutilaisuuksina. Kauneimmista joululauluista tulee striimaus tai video seurakunnan sivuille.

Kirkolliset toimitukset

•  Kasteissa ja  avioliitoon vihkimisissä paikalla voi  olla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Nämä toimitukset pidetään kirkossa.

• Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia, joita koskee 10 henkilön raja.

Lapsityön kerhot jatkavat toimintaansa Oriveden kaupungin perusopetusta ja varhaiskasvatusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.