2017 Saarenmaa-192 (1).JPG

Esirukouspyyntö Saarenmaan Pühan seurakunnan ja Viron kristittyjen puolesta

29.3.2021 15.20

"Välitän Kuressaaren ja Pühan kirkkoherran Anti Toplaanin terveiset Oriveden seurakuntalaisille.

Seurakuntatyö on Saarenmaalla taloudellisissa vaikeuksissa. Suomalaisten seurakuntien rippikoulut ovat merkinneet kolmasosaa seurakunnan vuosittaisista tuloista. Edessä voi olla toinen kesä, jolloin nämä leirit peruuntuvat. Orivedeltäkin sadat nuoret ovat käyneet riparinsa Saarenmaalla.

Virossa ei kirkoilla ole verotusoikeutta. Kristillisiin kirkkoihin kuuluu n. 20 prosenttia väestöstä. Maassa on huomattavan paljon ateisteja ja mm. itämaisiin uususkontoihin kuuluvia. Anti Toplaan kertoo, että koronavuosi on avannut seurakunnille mahdollisuuksia palvella sielunhoitotyössä sairaaloissa ja vanhainkodeissa.

Muistakaamme esirukouksin ystävyysseurakuntaamme Saarenmaalla."

Kari Mattila