Oriveden kirkon alttari lähikuvassa. Alttarilla Raamattu, krusifiksi, ehtoollisvälineet ja palavat kynttilät.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Alusta alkaen kristittyjen yhteisten kokoontumisten tärkeimmät asiat ovat olleet yhteinen rukous, Raamatun tekstien lukeminen, ehtoollinen ja opetus. Kokoontumispaikat ovat vaihtuneet kodeista kirkoiksi, mutta edelleen toivomme, että Orivedenkin seurakunnan kirkot voisivat olla koteina kristityille.

Minne messuun?

Klikkaamalla kirkkojen nimiä, pääset kirkkojen omille esittelysivuille, joilta löytyvät myös tiedot kyseisen kirkon tulevista jumalanpalveluksista (sivun alalaidassa). Alempaa tältä sivulta löydät tietoa erityisjumalanpalveluksista ja freestyle-messuista.

Oriveden kirkko

Oriveden kirkko on seurakuntamme pääkirkko. Jumalanpalveluksia järjestetään lähes joka sunnuntai klo 10 sekä kaikkina suurina juhlapyhinä.

Eräjärven kirkko

Eräjärven kirkossa järjestetään jumalanpalveluksia kerran kuussa sekä suurina juhlapyhinä. Kylmimpänä talvikautena jumalanpalvelukset pidetään Eräjärven seurakuntakodilla.

Längelmäen kirkko

Längelmäen kirkossa järjestetään jumalanpalveluksia kerran kuukaudessa, pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10, sekä suurina juhlapyhinä.

Juupajoen kirkko

Juupajoen kirkossa järjestetään jumalanpalvelus lähes joka sunnuntai klo 10. Toisinaan jumalanpalvelus järjestetään Korkeakosken kirkossa, jolloin Juupajoen kirkossa ei ole jumalanpalvelusta.

Korkeakosken kirkko

Korkeakosken kirkossa järjestetään jumalanpalveluksia n. kerran kuukaudessa. Jumalanpalvelus saattaa olla toisinaan myös iltakirkko.

(Päiväkummun riihikirkko)

Suomen Lähetysseuran kurssikeskuksen Riihikirkossa järjestetään viikkomessuja kesäkaudella kesä-elokuussa. Viikkomessu pidetään keskiviikkona klo 18. Seuraa Päiväkummun omaa tiedotusta!

Erityisjumalanpalvelukset - kevät 2018

• Su 27.5. Torijumalanpalvelus Oriveden torilla klo 10

Freestyle-messut

Perinteisen jumalanpalveluselämän lisäksi kerran kuussa - pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 17 Oriveden kirkossa - on vapaan tyylin jumalanpalvelus, jolle ei ole määrätty mitään erityistä muotoa etukäteen. Se voi olla majataloillan, sanan ja rukouksen -illan, sydämellä-illan tai jonkun erityismessun muotoinen. Näissä iltakirkoissa on aina pyhäkoulu tai lasten oma ohjelma. Tervetulleita ovat ikään katsomatta jokainen. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita suunnittelemaan, toteuttamaan ja ideoimaan näitä iltoja.