Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt seurakuntien kirkkovaltuustoihin. Vaalit järjestetään neljän vuoden välein.

Ehdokasasettelu päättyi - vaalilistat ovat nyt selvillä!

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi 17.9.2018. Seurakuntaan jätettiin viisi ehdokaslistaa, joissa oli seurakuntavaaliehdokkaita 55. Oriveden seurakunnan vaalilautakunta hyväksyi kaikki jätetyt vaaliasiakirjat ja totesi kaikki ehdokkaat vaalikelpoisiksi.

Listat ja ehdokkaat:

Juupajoen tiimi: Pärssinen Markku, Helperi Pauliina, Alanko Mari, Eskola Juho, Frolov Heidi, Hakonen Juha, Piittala Jouni, Musturi Timo

Oriveden keskustaväki: Aakula Kari, Enqvist Nina, Kontio-Ollila Kirsti, Koppanen Elina, Lahti Pirjo, Löytty-Rissanen Minna, Murto Pentti, Nousiainen Anne, Salomaa Heikki, Soukkio-Salminen Marja

Oriveden sosialidemokraatit ja sitoutumattomat: Hjerppe Ilkka, Kallio Jyrki, Koivula Arja, Lehtonen Lauriina, Leppänen Tiina, Lähdetmäki Helena, Mäkinen Erkki, Oittinen Raili, Rouhiainen Timo, Saario Matti

Seurakunta lähellä Sinua: Haikka Juha, Ingraeus Henry, Jokinen Jouko, Jokinen Kaarina, Linkopuu Kai, Lenkkeri Liisa-Maaria, Tuominen Mirkka, Pohjala Jussi, Utriainen Tiina, Viljanen Jussi, Vesala Ari, Teppola Jussi, Ahava Asta, Eronen Ulla, Simontaival Sari.

Vakaumuksena välittäminen: Heinisuo Veli-Pekka, Hernesniemi Matti, Itkonen Soili, Jaakkola Riitta, Kiema Pasi, Lähteenmäki Heikki, Mäkinen Kirsi, Pesonen Pauli, Siekkinen Aimo, Siponen Ulpu, Syrjätie Markus, Vettenranta Juha

Seuraavaksi

Vaalilista ehdokasnumeroineen julkaistaan vaalilautakunnan kokouksen 1.10.2018 jälkeen. Samassa yhteydessä julkaistaan tieto ennakkoäänestyspaikoista ja vaalipäivän äänestyspaikoista.

Seurakuntavaalien 2018 graafinen #minunkirkkoni hashtag

Milloin?

• Ennakkoäänestys 6.-10.11.2018
  • Äänestyspäivä 18.11.2018

Mitä

Nouseeko kirkollisveroprosentti? Myydäänkö jokin seurakunnan kiinteistö vai jatkuuko siellä toiminta? Miten kappeliseurakunta voi vaikuttaa koko seurakunnan päätöksentekoon? Miten investoinnit suunnataan?

Näistä asioista päättävät viime kädessä seurakunnan luottamuhenkilöt kirkkovaltuustossa. Kirkkoneuvostoon valitut luottamushenkilöt sukeltavat vielä syvemmälle seurakunnan toiminnan ja talouden suunnittelun yksityiskohtiin ja antavat raamit palkattujen työntekijöiden työlle. Toisia kiinnostaa enemmän ruohonjuuritason toiminta; toisia taloudenpito pykälineen ja säädöksineen. Molemmille näkökulmille on tarvetta, kun seurakunta koettaa täyttää tehtäväänsä.