Korkeakosken kirkko

Pikkukirkko

Kirkkotie 15, 35500 Korkeakoski

Auki sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä Kirkkoherranvirastoon.

Korkeakosken kirkko

Hirsinen "Pikkukirkko" sijaitsee Korkeakoskella, Juupajoen nykyisessä kuntakeskuksessa. Aaltosen Kenkätehdas rakennutti kirkon seurakuntaloksi teollisuusyhteisön hengellisiin tarpeisiin  vuonna 1951.

Vuorineuvos Lauri Kivekäs palkkasi arkkitehti Jaakko Tähtisen suunnittelemaan tämän kuuden tuuman hirrestä rakennetun kirkon.

Tehdas lahjoitti tontin, suunnittelun ja rakennustyön, seurakunta hankki rakennuspuut.

Seurakuntatalon sijaan vakiintui Pikkukirkko nimi pian käyttön.

Kirkon alttaritauluna on yksinkertainen puuristi valkoisella taustalla.

Arkkitehtitoimisto Rihlaman suunnitelema kellotapuli vamistui 1981.

Samaan aikaan kirkkosalin penkkirivit puolitettiin keskikäytävän saamiseksi.

Korkeakosken kirkossa järjestetään jonkin verran jumalanpalveluksia, jotka usein ovat iltakirkkoja. Korkeakosken kirkko soveltuu myös vihkimisiin ja kastejuhlien pitopaikaksi. Hautaansiunaamisia siellä ei kuitenkaan voi järjestää: hautausmaa sijaitsee Kopsamon kylässä Juupajoen kirkon yhteydessä.

Korkeakosken kirkkoon mahtuu 150 kirkkovierasta. Urkuja kirkossa ei ole. Kirkon yhteydessä on seurakuntasali, jossa on tilaa noin 40  henkilölle. Seurakuntasalin yhteydessä on myös keittiö, jonka varusteisiin kuuluu hella, mikro, astianpesukone, jääkaappi ja pakastin. Sekä ruoka-astiasto että kahviastiasto noin 40 hengelle.

Tarkemmat tiedot ja varaukset Oriveden kirkkoherranvirastosta 040 804 9600.

Kirkon edessä on jonkin verran pysäköintitilaa autoille.

Kirkkotie 15, 35500 Korkeakoski

Yhteydenilta

Yhteydenilta Pikkukirkolla. Mukana Hannu Ruuskanen Tampereelta.

Kirkkotie 15, 35500 Korkeakoski

Yhteydenilta

Yhteydenilta Pikkukirkolla. Mukana Kari Mattila.