Rippikouluryhmä melskaa pitkän pöydän ääressä. Keskellä väsähtänyt pastori kannattelee sädekehää päänsä päällä

Rippikoulu

Rippikoulu on aina kasteopetusta. Useimmille rippikoulun aikana tutustutaan uskoon, johon on lapsena kastettu; toisille se on kasteelle valmistavaa opetusta. Kummassakin tapauksessa kyse on sen pohtimisesta, mitä kristinusko minulle merkitsee ja haluanko sitoutua siihen omassa elämässäni.

Katso tarkemmin:

Katso kalaa!

Ajatuksiimme kaikista niistä asioista, joista kalaan on kirjoitettu, vaikuttaa se uskommeko me Jumalan olevan olemassa vai emme. Esimerkiksi elämä: ajattelemmeko sen olevan sattuman tulosta vai meille annettu lahja – ja kuka olisi tämän lahjan antaja. Tai iankaikkisuus: onko elämää kuoleman jälkeen vai lakkaako kaikki kun viimeisen kerran suljemme silmät. Jeesuksen elämän ja kuoleman keskeiset jutut moni muistaa jo valmiiksi, mutta mitä merkitystä niillä oikeasti on? Jokaisen sanan taakse kätkeytyy yhtä isoja kysymyksiä pohdittavaksi. Rippikoulu on paikka näiden kysymysten selvittelyä varten.

Nettitehtävä – aloita tästä!

1) Kirjoita rippikoulusi ohjaajille kirje. Kerro kirjeessä hieman itsestäsi: esimerkiksi millainen olet luonteeltasi, mitä harrastat, mitä vahvuuksia sinulla on, minkälaisia asioita jännität, mitä toi­vot/odotat rippikoulultasi… Näiden esimerkkien lisäksi voit tietty kirjoittaa itsestäsi ihan mitä vain haluat meille kertoa.

2) Haastattele kummejasi, mieluusti kaikkia heitä. Voit toteut­taa haastattelun kasvotusten, puheli­mitse tai sähköpostitse –mikä vain tuntuu parhaimmalta tavalta. Jos kummeja on syystä tai toisesta vaikea tavoittaa, voit haastatella myös vanhempiasi. Kysy heiltä: 1) Minkälaisen rippi­koulun he ovat käyneet (päiväkoulu vai leiri, missä ja milloin) 2) Kerro heille riparipassin avulla, mitä kaikkea sinun rippikouluusi kuuluu. Miltä se kuulostaa hei­dän rippikouluunsa verrattuna? 3) Mitä muistoja heillä on omasta rippikoulustaan. 4) Muistavatko he vielä ulkoa jonkin rippikoulun ulko­läksyn? 5) Mitä he haluaisivat sanoa opas­tukseksi sinun rippikouluaikaasi?

Lähetä kirjeesi ja kummien haastattelut sähköpostina oman rippikouluryhmäsi papille. Laita postin otsikoksi ”Rippikoulutehtävä 2019 – [Oma nimi]”. Merkinnän riparipassiin nettitehtävästä saat oman ryhmäsi tapaamisessa.

Rippikoulujen 2020 aikataulut!

HUOM! Aikataulut saattavat muuttua leirikohtaisesti. Muutoksista informoidaan ryhmän omissa tapaamisissa. Ole siis välittömästi yhteydessä oman ryhmäsi vetäjiin, jos et pääse johonkin ryhmäsi tapaamisista!

Korona ja rippikoulut Oriveden seurakunnassa:

Koronatilanne on siirtänyt rippikouluja myös orivedenseurakunnassa. Seurakuntaan tutustumisjakson tapaamiset peruuntuivat keväältä ja ne korvataan ryhmäkohtaisesti. Ohjeet saat oman ryhmän ohjaajalta. Leirit siirtyivät piispojen ohjeiden mukaisesti kaikki leirit on siirretty juhannuksen jälkeen. rippikoulutjen etukäteispäivät ovat kuitenkin kesäkuussa. Konfirmaatiot järjestetään 26.7. alkaen. Rippikoulujen uusi aikataulu on seuraava:

Talvilomaleiri:

konfirmaatio 2.8.

Päiväkumpu 1:

Etukäteisviikonloppu 13.-14.6.
Leiri Kuohijoella Kukkian keitaalla 6.-13.7.
Konfirmaatio 9.8.

Saarenmaan leiri:

Etukäteispäivät 24.-25.6.
Leiri Pälkäneellä Seitsyen leirikeskuksessa 30.7.-6.8.
Konfirmaatio 16.8.

Päiväkumpu 2:

Etukäteisviikonloppu 6.-7.6.
Leiri Päiväkummussa 5.-12.7.
Konfirmaatio 23.8.

Päivärippikoulu:

Ei muutoksia aikatauluihin. Rippikoulun vastaavaksi papiksi Vt.Kappalainen Sauli Keskinen

Järjestörippileireille lähtevät:

Ryhmä ei enää kokoonnu kevään aikana. Puuttuvat merkinnät korvataan itseopiskelupaketilla. Paketin saat ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi vs. seurakuntapastori Henrik Pääkköselle

Leireille ei järjestetä linja-autokoulutusta turvallisuussyistä. Leireille siis tullaan omilla kyydeillä tai sovituilla kimppakyydeillä.

Kaikki aikataulut voivat muuttua valtioneuvoston ja piispojen ohjeiden muuttuessa.

Kuva on kalan muotoinen sanapilvi, johon on koottu erilaisia uskoon ja elämään liittyviä tärkeitä sanoja.
Klikkaa isommaksi!
Seurakuntapastori (Virkavapaalla 1.8.2021 asti)
Oriveden seurakunta
Vs. seurakuntapastori (1.8. 2019 - 1.8.2021)

Rippikoulu- ja Nuorisotyö, Viestintä

Vuoden 2020 rippikoulujen ilmoittautumislomake ja infokirje

Ilmoittautumislomake 2020

Leiri-info 2020

Kuka voi tulla ev. lut. rippikouluun?

Kutsumme rippikouluun Oriveden seurakuntaan kuuluvat 15 vuotta täyttävät nuoret. Tämä johtuu siitä, että vain heistä meillä on tiedot. Jos paikkoja löytyy, rippikouluun voi tulla myös johonkin muuhun kirkkomme seurakuntaan kuuluva nuori. Jos et kuulu kirkkoon, voit ilman muuta tulla rippikouluun. Jos tahdot osallistua myös konfirmaatioon, se edellyttää kirkkoon liittymistä. Jos sinua ei ole kastettu, sinut voidaan kastaa rippikoulun jälkeen.