Rippikouluryhmä melskaa pitkän pöydän ääressä. Keskellä väsähtänyt pastori kannattelee sädekehää päänsä päällä

Rippikouluihin 2022 ilmoittautuminen on päättynyt!

Jos et ehtinyt vielä ilmoittautua, ole suoraan yhteydessä rippikoulupastoriin: johan.savola(a)evl.fi

Vuoden 2022 rippikouluvaihtoehdot ovat seuraavat:

Vuokatinrannan Rantahotelli
TALVILEIRI (www.vuokatinranta.fi)

*Viikonloppu Oriveden seurakuntatalolla 5.–6.2.
*Leiri Sotkamossa Vuokatinrannan
 leirikeskuksessa 26.2–5.3.
*Konfirmaatio Maanantai 18.4. (2. pääsiäispäivä) Oriveden kirkossa
*Hinta 320€

Leirin aikana mahdollisuus lasketella Vuokatissa. Leirin hinta ei sisällä hissilippujen hintaa eikä lasketteluvälineiden vuokria. Lähteäkseen talvileirille ei kuitenkaan ole pakko lasketella. Vuokatin ympäristö tarjoaa paljon muutakin tekemistä niille, jotka eivät aio lähteä mäkeen. Jos erityisesti toivot, että talvileirin aikana lasketeltaisiin, laita rasti ilmoittautumislomakkeen ruutuun: ”Minulle olisi tär­keää, että talvileirin aikana lasketeltaisiin.”

SAARENMAA (www.puha.eelk.ee/Laagrikeskus)

http://puha.eelk.ee/images/Pastoraat.JPG*Viikonloppu Oriveden seurakuntatalolla 8.-9.6.

*Leiri Saarenmaalla Virossa 17.-26.6.

*Konfirmaatio Oriveden kirkossa 3.7.

*Hinta 360€

Saarenmaan leiriin kuuluu ainakin yksi retkipäivä, jolloin tutustutaan paikallisiin nähtävyyksiin. Toisena päivänä teh­dään vielä erikseen retki Kuressaaren kaupunkiin. Saaren­maalle matkustavalla pitää olla mukana joko passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti – se kannattaa hankkia ajoissa, samoin kuin matkavakuutuskin. Myös Viroon matkustaville suositeltuja rokotteita kannattaa harkita. Katso esim. www.rokote.fi

LÄHETYSSEURAN PÄIVÄKUMPU (www.suomenlahetysseura.fi/paivakumpu)

Paivakumpu_2014__003_.jpg PÄIVÄKUMPU 1,
Viikonloppu Oriveden seurakuntatalolla 21.-22.5
*Leiri Päiväkummussa 6.6.-13.6.
*Konfirmaatio Juupajoen kirkossa 19.6.
*Leirin hinta 120€

PÄIVÄKUMPU 2,

*Viikonloppu Oriveden seurakuntatalolla. 19.-20.6

*Leiri Päiväkummussa 13.-20.7.

*Konfirmaatio Längelmäen kirkossa 31.7.

*Leirin hinta 120€

Päiväkumpu on Suomen Lähetys­seuran omistama leirikeskus, jolla on pitkät perinteet rippileirien pidosta. Päiväkummun Riihikirkosta on monelle tullut tärkeä hiljentymisen paikka. Lähetysseura järjestää Päiväkummussa omiakin rippileirejä. Päiväkumpuun on mahdollisuus päästä myös oman seurakunnan leirille – ja oman seurakunnan hintaan. Päiväkummussa pidetään kaksi leiriä.

Kuvahaun tulos haulle seurakuntatalo orivesi
Päiväkoulu pienessä ryhmässä

*Viikonloppu Oriveden seurakuntatalolla 18.-.19.6.

* Intensiivijakso seurakunnan tiloissa 4.-11.7.

* Konfirmaatio 17.7. Ryhmän mukaan

* hinta 40€

Viime vuosina on lähes poikkeuksetta löytynyt nuoria joita rippikoulun käyminen leirinä ei kiinnosta. Jos toivot voivasi käydä rippikoulun yksityisesti tai pienessä ryhmässä, laita ilmoittautumislomakkee­seen rasti kohtaan ”Päiväkoulu pienessä ryhmässä”. Tämä asia kannattaa miet­tiä jo tässä vaiheessa selväksi, koska jos päivärippikoululle on tilausta, aloitamme sen jo tänä syksynä. Voit käydä rippikoulun myös yksityisrippikouluna, hinta 40€

Rippikoulu

Rippikoulu on aina kasteopetusta. Useimmille rippikoulun aikana tutustutaan uskoon, johon on lapsena kastettu; toisille se on kasteelle valmistavaa opetusta. Kummassakin tapauksessa kyse on sen pohtimisesta, mitä kristinusko minulle merkitsee ja haluanko sitoutua siihen omassa elämässäni.

Katso tarkemmin:

Katso kalaa!

Ajatuksiimme kaikista niistä asioista, joista kalaan on kirjoitettu, vaikuttaa se uskommeko me Jumalan olevan olemassa vai emme. Esimerkiksi elämä: ajattelemmeko sen olevan sattuman tulosta vai meille annettu lahja – ja kuka olisi tämän lahjan antaja. Tai iankaikkisuus: onko elämää kuoleman jälkeen vai lakkaako kaikki kun viimeisen kerran suljemme silmät. Jeesuksen elämän ja kuoleman keskeiset jutut moni muistaa jo valmiiksi, mutta mitä merkitystä niillä oikeasti on? Jokaisen sanan taakse kätkeytyy yhtä isoja kysymyksiä pohdittavaksi. Rippikoulu on paikka näiden kysymysten selvittelyä varten.

Rippikoulut 2022

Rippikoulut vuodelle 2022 ovat vielä työn alla. Lisätietoa on luvassa viimeistään syyskuun loppupuolella.

Kuva on kalan muotoinen sanapilvi, johon on koottu erilaisia uskoon ja elämään liittyviä tärkeitä sanoja.
Klikkaa isommaksi!

Kuka voi tulla ev. lut. rippikouluun?

Kutsumme rippikouluun Oriveden seurakuntaan kuuluvat 15 vuotta täyttävät nuoret. Tämä johtuu siitä, että vain heistä meillä on tiedot. Jos paikkoja löytyy, rippikouluun voi tulla myös johonkin muuhun kirkkomme seurakuntaan kuuluva nuori. Jos et kuulu kirkkoon, voit ilman muuta tulla rippikouluun. Jos tahdot osallistua myös konfirmaatioon, se edellyttää kirkkoon liittymistä. Jos sinua ei ole kastettu, sinut voidaan kastaa rippikoulun jälkeen.