Oriveden kirkko

ma-to klo 10-18
pe-la suljettu
su klo 11-18

Muina aikoina avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä Kirkkoherranvirastoon.

Oriveden kirkko

Oriveden nykyinen kirkko rakennettiin 1958 palaneen vanhan puukirkon paikalle. Arkkitehtien Kaija ja Heikki Sirenin piirtämä Kaarikirkko vihittiin käyttöön elokuussa 1961. Koivupuisen abstraktin alttariveistoksen Golgatan kallio teki Kain Tapper, kirkon tekstiilit suunnitteli Dora Jung ja kynttilänjalat, kolehtihaavi- ja seppeletelineet Bertel Gardberg. Kangasalan urkutehtaan valmistamat 39-äänikertaiset urut valmistuivat myös vuonna 1961.

Oriveden kirkko on Oriveden seurakunnan pääkirkko, jossa seurakunta viikottain kokoontuu jumalanpalvelukseen, mutta myös hautajaisiin, häihin ja kastejuhliin.

Oriveden kirkkoon mahtuu 800 kirkkovierasta. Kirkon ulkoportaissa on luiska liikuntarajoitteisille, mutta pyörätuolilla liikkuva tarvitsee auttajaa luiskalla. Kirkon kuoriin noustaan kolme porrasta, jotka valitettavasti rajoittavat liikuntarajoitteisten henkilöiden pääsyä alttarille.

Kirkon yhteydessä oleva seurakuntasali soveltuu kastejuhlien ja muistotilaisuuksien pitopaikaksi.Istumapaikkoja on 40 henkilölle ja kahviastiasto on mitoitettu samoin 40 henkilölle.

Seurakuntasalin yhteydessä on pieni keittiö, josta löytyvät kahvinkeitin, jääviileäkaappi ja astianpesukone

Kirkon ja seurakuntasalin varaukset ottaa vastaan Kirkkoherranvirasto.

Lastenhoitohuone

Keskustie 17, 35300 Orivesi