Eräjärven kirkko

Eräjärventie 1592, 35300 Orivesi

Avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä Kirkkoherranvirastoon.

Eräjärven kirkko

Eräjärven kirkko on yhdessä Eräjäven seurakuntakodin kanssa Eräjärven seurakuntaelämän keskus. Jumalanpalveluksia Eräjävellä vietetään n. kaksi kertaa kuukaudessa - kylmällä talvikaudella tosin seurakuntakeskuksessa.

Eräjärven kirkosta on viime vuosina tullut Oriveden alueen suosituin vihkikirkko.

Nykyinen kirkko on Eräjärven kolmas puukirkko ja sen on rakentanut paikkakuntalainen Mats Åkergren. Se vihittiin käyttöön vuonna 1821. Kirkko on tyyliltään länsitornillinen, tasavartinen ristikirkko.

Eräjärven kirkkoon mahtuu xx kirkkovierasta. Rakennustyylin mukaisesti ulkoportaat kirkkoon ovat jyrkät. Liikuntarajoitteiset vierailijat pääsevät kirkkoon pohjoisen sivuoven yhteyteen asennettua luiskaa pitkin, pyörätuolilla kulkevat tosin vain auttajan kanssa. Kuoriosa on vain hieman korotettu penkkien tasosta, joten auttajan kanssa alttarille pääsee helposti pyörätuolillakin.
Kirkon edessä on rajoitetusti pysäköintitilaa. Isommissa tapahtumissa vieraat voivat pysäköidä autoja sekä vastaapätä kirkkoa sijaitsevan kaupan että pankin pysäköintialueille.
Vaativa pyörätuolireitti

Eräjärventie 1592, 35300 Orivesi