Luottamuselimet

Seurakunnassa ylintä valtaa eivät suinkaan käytä palkatut työntekijät. Isot päätökset tekevät vaaleilla valitut luottamushenkilöt. He tavallisia seurakuntalaisia, jotka ovat kiinnostuneita kotiseurakuntansa kehittämisestä.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan Oriveden seurakunnan ja Juupajoen kappeliseurakunnan päätöksentekoelimiin. Kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston pöytäkirjat ovat myös luettavissa linkistä aukeavilla sivuilla.

• Kirkkovaltuusto (Käyttää ylintä päätövaltaa seurakunnassa)
  • Kirkkoneuvosto (Johtaa seurakunnan toimintaa ja hallintoa)
  • Juupajoen kappelineuvosto (Johtaa ja suunnittelee Juupajoen kappeliseurakunnan toimintaa)
  • Kiinteistöjohtokunta (Hoitaa seurakunnan kiinteistöjä ja maaomaisuutta neuvoston alaisuudessa)
  • Vastuuryhmät (Toimivat työntekijöiden apuna työn suunnittelussa ja arvioinnissa)

Kuka voi olla luottamushenkilö?

Luottamushenkilöksi voidaan valita täysi-ikäinen, rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen.