Seurakunnat valmistautuvat vaaleihin

14.6.2022 14.31

Seurakuntavaalien 2022 suunnittelu on alkanut - nyt on jo aika harkita ehdokkaaksi lähtemistäkin.

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Vuoden 2022 marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8000 uutta luottamushenkilöä. Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan  ja valvomaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa äänestävä pääsee vaikuttamaan oman seurakuntansa tulevaisuuteen.

Äänestänkö - asettuisinko ehdolle?

Vaalin valmistelu on aloitettu Orivedelläkin valitsemalla vaalilautakunta, joka vastaa vaalien valmisteluista ja toteuttamisesta ohjeiden edellyttämällä tavalla. Seuraavaksi tarvitaan ehdokkaita: niin puolueiden kuin muidenkin ryhmittymien on syytä jo alkaa pohtia, ketä kysyä ehdolle. Ja jokainen seurakunnan asioista kiinnostunut jäsen voi puntaroida, olisiko nyt aika lähteä ehdokkaaksi. Orivedellä on tavoitteena saada seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta.

Uskottu, toivottu, rakastettu

Vuoden 2022 vaalikampanjan pohja on kirkon Ovet auki -strategiassa, jonka mukaan kirkon on kutsuttava sisään aivan kaikki. Slogan "uskottu toivottu rakastettu" ja viesti "äänestä sellaisena kuin olet" kiteyttävät ajatuksen siitä, että jokainen jäsen on tervetullut kirkkoon ja äänestämään ja että me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Vaalisivut

Ajankohtaiset tiedot vaalien etenemisestä löydät seurakunnan nettisivujen Osallistu-osiosta Seurakuntavaalit-sivulta.