Oriveden seurakuntaan 9 uutta valtuutettua

21.11.2018 14.23

Äänestysprosentin laskua ja ääniennätys

Seurakuntavaalien tulos oli selvillä n. kaksi tuntia äänestypaikkojen sulkeutumisen jälkeen. Hieman klo 22:n jälkeen tulos naputeltiin vaalilaskentajärjestelmään. Tiivistäen, vaalien saldo on:

• 9 uutta kirkkovaltuutettua. Heistä kaksi  on ollut kuitenkin aiemmin kirkkovaltuutettuna, ennen kautta 2014-2018.
  • 9 väistyvää kirkkovaltuutettua. Heistä neljä ei ollut asettunut ehdolle nyt käydyissä vaaleissa; viisi oli ehdolla, mutta jäivät äänimäärissä alle valtuustopaikan.
  • Lievää laskua äänestysprosentissa niin ennakkoäänestyksen kuin varsinaisen vaalipäivänkin osalta.
  • Todennäköisesti seurakuntavaalien historian ennätys henkilökohtaisessa äänimäärässä (Markku Pärssinen, 135 ääntä)

Tulokset löytyvät:

Valtakunnallisesta palvelusta

sekä

Seurakunnan nettisivuilta

Timo Musturi mukana jo nykyisessä valtuustossa

Oriveden Sanomissa Timo Musturi mainitaan uutena kirkkovaltuutettuna. Hänet kuitenkin valittiin kesken kauden menehtyneen valtuutetun tilalle jo nykyiseen valtuustoon - tieto tästä oli kuitenkin jäänyt päivittämättä seurakunnan nettisivuille. Tästä syystä Oriveden Sanomissa puhutaan 10 uudesta valtuutetusta.

Tekniset ongelmat häiritsivät

Oriveden seurakunnan tiedot eivät päivittyneet valtakunnalliseen tulospalveluun eivätkä seurakunnan omalle tulossivulle Kirkkohallituksen teknisen virheen vuoksi. Virhe saatiin korjattua vasta maanantaina aamupäivällä.

Vanha ja uusi valtuusto "vaihtavat kapulaa" joulukuussa

Uudet luottamushenkilöt kutsutaan mukaan vanhan kirkkovaltuuston viimeiseen kokoukseen 13.12.2018. Uusi valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran tammikuussa 2019.

Vaalikone auki 29.2.2019 asti

Valtakunnallisessa vaalikoneessa voi tutustua valittujen ehdokkaiden arvoihin ja ajatuksiin 29.2.2019 asti. Kaikkien valtuutettujen tietoja ei valitettavasti löydy vaalikoneesta.