Uutislistaukseen

Kellot soivat Orivedellä ja Juupajoella epidemian uhreille ja heidän läheisilleen

3.4.2020 09.50

Oriveden ja Juupajoen kirkkojen kellot soivat hiljaisella viikolla koronaviruksen uhreille ja heidän läheisilleen. Kelloja soitetaan ensi viikolla joka päivä maanantaista torstaihin kello 12.

Tuomiorovasti Olli Hallikainen haastoi Tampereen hiippakunnan seurakunnat soittamaan kirkon kelloja koronavirusepidemian uhreille ja heidän läheisilleen. Oriveden seurakunta päätti tarttua haasteeseen ja soittaa kelloja hiljaisella viikolla Oriveden ja Juupajoen kirkoissa kello 12.

Tampereen ev.lut seurakuunat uutisoivat Hallikaisen haasteesta:

"- Kelloilla rukoilemme kärsivien puolesta ja kutsumme kaupunkilaisia muistamaan epidemian uhreja ja heidän läheisiään. Rukoilemme kaikille terveydenhuollossa työtä tekeville voimia. Muistamme myös maamme johtajia tämän kriisin keskellä, kertoo tuomiorovasti Olli Hallikainen.

- Kellojen soiton aikana voi rukoilla hiljaa Isä meidän –rukouksen, Hallikainen ehdottaa.

Hiljaisen viikon perinteisiin kuuluu, että pitkäperjantaina kellot eivät soi ja lauantainakin soitetaan vain ehtookelloja. Pääsiäissunnuntaina kaupungin kaikki kellot soivat. "

Lue alkuperäinen uutinen tästä

Pyhä Jumala,
seurakuntasi rukoilee niiden kanssa, joita koronaepidemia on koskettanut. Rukoilemme viiruksen uhrien ja heidän omaistensa kanssa. Pyydämme, että annat terveyttä ja toivoa. Rukoilemme niiden kanssa, jotka tekevät työtä muiden hoitamiseksi. Anna voimaa jaksaa raskaassa työssä, anna toivoa ja viisautta. Rukoilemme maamme päättäjien kanssa. Anna viisautta tehdä päätöksiä, jotka suojelevat meitä kaikkia.

Aamen.