Joulun lapsi -keräys käynnissä

10.9.2020 11.11

Keräämme joulupaketteja lapsille Romaniaan, Moldovaan ja Viroon. Lahjan pakkauslaatikoita ja -ohjeita voi hakea kirkkoherranvirastolta 14.9. alkaen. Palautus 23.11. mennessä.

Operaatio Joulun lapsi -keräys pyrkii tuomaan iloa Euroopan köyhimmissä oloissa eläville lapsille. Suomesta yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoittamat joulupaketit toimitetaan rekoilla Romaniaan, Moldovaan ja Viroon lastenkoteihin, laitoksiin ja perheisiin. Viime vuonna jaettiin yli 30 000 pakettia.

Keräykseen voi osallistua kokoamalla itse tai esimerkiksi työporukan kanssa lahjapaketin leluista, vaatteista ja koulutarvikkeista. Keräykseen voi myös lahjoittaa irtotavaraa kuten vaatteita tai koulutarvikkeita, sekä erityisesti leluja, joista on aina talkoovaiheessa pula. Innokkaimmat kutojat ovat jo tuoneet värikkäitä villasukkia ja lapasia paketteja varten.

Joululahjan pakkauslaatikoita voi hakea kirkkoherranvirastosta tai diakoneilta. Valmiit paketit tai tavaralahjoitukset voi palauttaa kirkkoherranvirastoon 23.11. saakka.

Juupajoella laatikoita voi hakea Toivontuvalta ti-to kello 12-13.30 ja palauttaa tuvalle 18.11. saakka.

Näin kokoat joulupaketin

Hae pakettilaatikko seurakunnalta. Kokoa lahja tytölle tai pojalle. Valitse ikäryhmä: 2-4, 5-9 tai 10-14 vuotta.

Hanki lapselle ainakin yksi laadukas lelu kuten nukke, jalkapallo ja pumppu tai pehmolelu.

Laita pakettiin vaatetta kuten pipo, käsineet, villasukat tai ohut pitkähihainen paita.

Pakkaa kyniä, värikyniä, penaali ja muita koulutarvikkeita, vihko ja pieni värityskirja.

Hygieniatuotteista hankitaan pakettiin palasaippua, hammasharja ja kampa.

Nesteitä kuten hammastahnaa tai makeisia ei enää voi tullimääräysten takia lahjoittaa.

Kaiken tavaran tulee olla uutta ja ehjää. Älä laita teippiä valmiin lahjan ympärille, vaan käytä kuminauhaa tai lahjanarua.

Lisätietoja Sari Valkeajoki p. 045 8760 779 ja Juupajoella Tiina Suoniemi-Hakonen p. 050 305 4031.

Keräysohjeita löydät myös sivulta www.joulunlapsi.fi.