Oriveden kappalaiseksi valittiin Markku Mustajärvi

16.12.2020 15.52

Oriveden kappalaiseksi on valittu Markku Mustajärvi kymmenen hakijan joukosta.

Oriveden kappalaisen virka julistettin avoimeksi kappalaisen Juha Itkosen siirryttyä Messukylän kirkkoherran tehtäviin. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä kymmenen. Virkaa hakivat Sauli Keskinen, Eikka Kähärä, Juha Lankinen, Markku Mustajärvi, Marja-Liisa Mäki, Kari Mäkinen, Samuel Mäkinen, Johan Savola, Ville Vauhkonen ja Virpi Vikman.

Haastatteluja varten valittiin Haastattelutyöryhmä, joka haastatelti Sauli Keskisen, Eikka Kähärän, Markku Mustajärven, Marja-Liisa Mäenja Kari Mäkisen. Haastattelutyöryhmän pohjalta kirkkoneuvosto esitti kirkkovaltuustolle, että Mustajärvi ja Mäkinen ovat sopivimmat hakijat avoinna olevaan kappalaisen virkaan. Kirkkovaltuuston kokouksessa esitettiin haastattelutyöryhmän esityksen mukaisesti valittavaksi Markku Mustäjärveä tai Kari Mäkistä. Kirkkovaltuusto suoritti äänestyksen 15.12 ja siinä 23 valtuutetun äänet jakautuivat seuraavasti: 17 ääntä Markku Mustajärvi ja 6 ääntä Kari Mäkinen, valituksi tuli Markku Mustajärvi.